top of page

Ozónová nanoterapia a ozónoterapia pre psov: moderné metódy pre lepší a zdravší život psa

Ako zodpovední majitelia psov vždy hľadáme inovatívne a efektívne spôsoby, ako zlepšiť zdravie a pohodu našich milovaných štvornohých členov rodiny. Vstúpte do sveta terapií ozónom, nového wellness trendu, ktorý posúva starostlivosť o domácich miláčikov na nový level. V tomto článku preskúmame fascinujúci svet ozónoterapie pre psov a ako môže byť prínosom pre vášho psieho spoločníka.


Ozónoterapia pre psov

pes vo vani - ozonoterapia pre psov

Ozónoterapia je holistický prístup k zlepšeniu celkového zdravia a pohody vášho psa. Ozónoterapia a aj ozónová nanoterapia zahŕňa použitie vody obohatenej ozónom v špecializovanej vani. Ozón (O3) je molekula zložená z troch atómov kyslíka a je známa svojimi silnými oxidačnými vlastnosťami. V rámci ozónoterapie sa ozón využíva na dezinfekciu, detoxikáciu a podporu hojenia. Táto terapia je navrhnutá tak, aby využila silné oxidačné vlastnosti ozónu na podporu hojenia a riešenia rôznych zdravotných problémov. Spolu so starostlivo zvolenou kozmetikou a prípravkami nám táto procedúra pomáha dosahovať naše ciele.


Výhody ozónoterapie a ozónovej nanoterapia pre psov


Lepšie a rýchlejšie hojenie rán: Ozón spolu s hydromasážou pomáha stimulovať krvný obeh a prísun kyslíka do tkanív, čo urýchľuje proces hojenia. Je to obzvlášť prospešné pre psov, ktorí sa zotavujú po operáciách alebo zraneniach, s chronickými vredmi alebo pomaly hojacimi sa ranami.


Zmierňovanie bolesti kĺbov a svalov: Ozón má prirodzené analgetické vlastnosti, pomáha zmierniť bolesť a nepohodlie u psov trpiacich chronickými stavmi, ako je artritída alebo bolesť kĺbov.


Protizápalové účinky: Ozón je vysoko účinný protizápalový prostriedok, ktorý môže pomôcť znížiť opuchy a zápaly spojené s rôznymi zdravotnými problémami.


Zlepšenie zdravia pokožky a srsti: Ozónové kúpele sú vynikajúce na udržanie zdravej kože a lesklej srsti. Môže pomôcť pri riešení kožných problémov ako je dermatitída, plesne, hot spoty, pri vypadanej srsti - alopécia, vyrážkach, podráždeniach a iných kožných problémov.


Detoxikácia: Ozónoterapia pomáha pri detoxikácii tela vášho psa odstránením škodlivých toxínov. To môže byť obzvlášť prospešné pre psov, ktoré majú zdravotné problémy s hlavnými eliminačnými orgánmi - pečeň alebo obličky.


Posilnený imunitný systém: Ozónová terapia môže stimulovať imunitný systém a pomáha telu vášho psa účinnejšie bojovať proti infekciám a chorobám.


Všeobecná celková pohoda: Aj keď váš pes nemá žiadne špecifické zdravotné problémy, ozónterapia môže prispieť k jeho celkovej pohode. Môže pomôcť udržať zdravú kožu a srsť, znížiť stres a podporiť relaxáciu.


Priebeh ozónoterapie a ozónovej nanoterapie pre psov

Ozónoterapia a ozónová nanoterapia pre psov sú neinvazívne a šetrné procedúry, ktoré prebiehajú vo viacerých krokoch:


1. Konzultácia: Pred začatím terapie váš pes zvyčajne podstúpi konzultáciu s vyškoleným personálom. To zaisťuje, že terapia je prispôsobená špecifickým potrebám vášho psa.


2. Kúpeľ: Váš pes je výkúpaný v špeciálnej kozmetike a následne je umiestnený v špecializovanej vani s ozonizáciou, ktorá je naplnená teplou vodou, do ktorej je postupne aplikovaný ozón vo viacerých cykloch a rôznych koncentráciach. Súčasťou ozónoterapie je aj hydroterapia - masáž s bublinkami a protiprúd vody.

Ozónová nanoterapia sa mierne od klasickej ozónoterapie líši a to predovšetkým množstvom a distribúciou ozónu nielen na povrchu kože a v priľahlých tkanivách, ozónová nanoterapia vďaka nano bublinkám bezproblémovo prejde do každej jednej bunky v tele. Ozónoterapia a ozónová nanoterapia môžu trvať od 15 do 30 minút, v závislosti od stavu vášho psa a jeho potrieb. V rámci procedúr sa využíva aromaterapia, metódy z fytomedicíny, rôzna kozmetika a prípravky, ktoré pomáhajú znásobovať účinky procedúr.


3. Relax: Psy tento zážitok často považujú za uvoľňujúci a upokojujúci. Mnohí si dokonca užívajú teplú vodu a jemný masážny efekt bubliniek naplnených ozónom. Veľa z psíkov počas ozónoterapie zaspáva vďaka dokonalému uvoľneniu tela a mysle.


4. Starostlivosť po procedúre: Po kúpeli sa pes jemne osuší a ešte cca 30 minút po kompletne skončenej procedúre relaxuje.


Aký je rozdiel medzi ozónoterapiou a ozónovou nanoterapiou?


Ozónová nanoterapia je inovatívna metóda v oblasti ozónovej terapie. Je to prakticky taká mladšia sestra prospešnej ozónoterapie. Rozdiel medzi klasickou ozónoterapiou a ozónovou nanoterapiou je prakticky v množstve a distribúcií ozónu, ale aj v inom štýle hydroterapie. Ozónoterapia pôsobí predovšetkým na kožu, podkožné tkanivá a srsť, ozónová nanoterapia pôsobí komplexne na celé telo v rovnakej intenzite, nie iba lokálne.


Ako už z názvu vyplýva, ozónová nanoterapia využíva potenciál nanobubliniek, ktoré sú nasýtené ozónom a ktoré účinkujú aj ďalej ako na koži a v okolitých tkanivách. Týchto nanobubliniek je niekoľko stoviek miliárd a ďalej aj prenikajú pórmi do kompletne celého tela a pôsobenie ozónu je potom celotelové (klasická vzduchová bublinka je príliš veľká, ďalej ako do kože a podkožia sa nedostane).


Obe procedúry, či už ozónoterapia, ale aj ozónová nanoterapia, majú nezastúpiteľné miesto v oblasti psieho wellnessu. Každá má však svoj účel a každá sa používa na riešenie iných problémov.


Je terapia ozónovým kúpeľom bezpečná?

Ozónoterapia a ozónová nanoterapia sú plne bezpečné procedúry pre psov všetkých vekových kategórií. Ako sme už vyššie spomínali, terapie sú šetrné, neinvazívne, nespôsobujú psovi v žiadnom prípade bolesť a ani nevznikajú pri nej toxické plyny.

 

Pre koho je ozónoterapia a ozónová nanoterapia vhodná?

  • pre staršie psy

  • pre psy s horšou pohyblivosťou, slabšou chuťou do života

  • pre psy s artrózou, dyspláziou kĺbov, po operáciach alebo zraneniach ako súčasť rehabilitácie

  • pre psy, ktoré sú úzkostlivé, často kňučia, majú problémy s zvládaním stresu, majú separačnú úzkosť

  • pre psy pred alebo po vysokom výkone

  • pre psy, ktoré majú problém so svalstvom - úbytok, ochabnutie,...

  • pre obézne psy alebo psy s nadváhou

  • pre psy, ktoré majú problémy s eliminačnými orgánmi - koža, obličky, pečeň

  • na stimuláciu lymfatického systému

  • pre zlepšenie chuti do jedla

  • pre zlepšenie celkovej vitality psa

  • na zlepšenie stavu kože - pomáha riešiť celý rad kožných problémov - vypadaná srsť - alopécia, vyrážky, zmäkčovanie callusov - otlakov,. kvasinky, plesne,...

  • ako prevencia pre všetkých psíkov pre zlepšenie vitality, dôkladné vyčistenie kože a pórov a celkovú fyzickú a psychickú pohodu


Má váš psík problémy s kožou a srsťou? Trápia ho lupiny, svrbenie, vypadané miesta, otlaky, horšie sa hojace rany, alergie, hnedočervené miesta na srsti? Má kvasinky, plesne, zapareniny? Má nechuť do života, je starší, po operácií, úraze, má problémy s kĺbami, chrbticou alebo kolenami? Či mu len chcete dopriať parádny relax a preventívne podporiť jeho imunitu, vitalitu a chuť do života? Padá mu veľa srsti? Má nadváhu alebo naopak podváhu? Má uzkostlivé stavy, je nekľudný, často šteká, zavýja, ničí veci, je často v strese? Nechutí mu jesť? Trápia ho zanesené kožné póry? Nadmerne zapácha, má často mastnú srsť?


I s týmto a veľa ďalšími problémami, ktoré bežne riešia majitelia psíkov, vie ozónoterapia a ozónová nanoterapia pomôcť. Každý psík je iný, každý je jedinečný a presne také jedinečné sú aj jeho potreby. My si tento fakt uvedomujeme a plne to rešpektujeme, a preto nás kontaktujte a radi vám zostavíme plán presne na mieru pre vášho chlpáčika, aby dostal presne to, čo skutočne potrebuje.


Wellness procedúr sa môžu zúčastniť všetky psy, sú vhodné a prospešné pre všetkých bez ohľadu na vek, okrem gravidných a laktujúcich sučiek a psíkov tesne po operáciach (nezahojené rany a stehy).


Ako často treba ozónoterapiu alebo ozónovú nanoterapiu absolvovať?

Frekvencia závisí od psíka a problémov, ktoré chceme riešiť. Ak má psík problémy zdravotného charakteru, je zostavený individuálny plán.

Ako prevenciu, na posilnenie vitality u starších psíkov a na redukovanie pĺznutia odporúčame absolvovať procedúru pravidelne aspoň 1x mesačne.

Dôležitá je pravidelnosť procedúr a v neposlednom rade i spolupráca a ochota majiteľa psa.


Procedúry s ozónom ponúkajú holistický prístup k zlepšeniu zdravia a celkovej pohody vášho psa a zároveň poskytujú upokojujúci a relaxačný zážitok. Zvážte pridanie tejto inovatívnej liečby do režimu zdravotnej starostlivosti vášho domáceho maznáčika. Šťastie a vitalita vášho psa za to ozaj stoja!


Comments


bottom of page